Sitemap   Printversie  

scharendijke.info

Menu

Home > Het dorp > Activiteiten Scharendijke

Activiteiten Scharendijke

 

Concert at Sea 27 juni  2019 https://www.concertatsea.nl/

Scharendiekse dag 27 juli 2019

 

 

November 2023

De gemeente heeft ons verzocht om de volgende boodschap op onze site te zetten.

Gemeente Schouwen-Duiveland verplicht vanaf 2024 een registratienummer aan iedereen die zijn woning of Bed & Breakfast verhuurt aan toeristen Verhuurt u (een deel van) uw woning aan toeristen? Heeft u een Bed & Breakfast? Vanaf 1 januari 2024 heeft u een registratienummer nodig in de gemeente Schouwen-Duiveland.Waarom moet u een registratienummer hebben?Het registratienummer geeft ons een beeld van hoeveel en op welke plekken er woningen verhuurd worden. Voor wie is het registratienummer verplicht?Iedereen die (een deel) van zijn woning toeristisch verhuurd of laat verhuren.

Wilt u meer informatie?

Kijk op https://www.schouwen-duiveland.nl/vergunningen-ontheffingen-en-belastingen/bed-breakfast

 

September 2023

 

De gemeente heeft gevraagd om deze ( klik hierop link) te plaatsen . Het gaat over de aanstaande vergadering mbt woningbouw.  

Hierbij ook de flyer die onlangs is verspreid. Klik hierop

 

 

September 2023

Dorpskrant september 2023 digitaal (klik hier) en  ook het conceptverslag van de laatste openbare dorpsraadvergadering van  13 juni digitaal (klik hier)

6 mei 2023

Het verslag van de laatste openbare dorpsraadvergadering treft u hierbij aan via de volgende link. Verslag . De volgende vergadering is 13 juni 2023.

 

Februari 2023

op 3 februari zal het beeldje van het hondje Blasz worden onthuld. Rond 2 uur is de inloop en om half drie is de onthulling door de burgemeester . Veel aandacht is er al geweest in de media en ook wordt er in het Watersnoodmuseum  een permanent verhaal bewaard. OP deze site zal er een aparte bladzijde komen met de nodige informatie . De totstandkoming ,de kunstenares en de sponsors worden daar vermeldt.

Januari 2023

Wij willen het bericht dat Gemeente stuurde graag onder de de aandacht brengen.

De Gemeente schreef het volgende: "Wil jij ook gratis je energieverbruik omlaag en je comfomt omhoog? Guus van Energie Team Schouwen-Duiveland helpt je graag Meldje direct aan voor gratis hulp via energiekzeeland.nl/energieteam-schouwen-duiveland/. "

6 juni 2022

Hier weer een paar nieuwe informatie berichten. Ten eerste de nieuwe statuten van de dorpsraad. Deze zijn te vinden onder het kopje Documenten. Verder is er een folder over de schouwse stranden Deze is de moeite waard om te lezen, de link er naar toe treft u hier bij aan, Klik hier 

17 Mei 2022

Het is eindelijk zover op 24 mei is er weer een openbare dorpsraadvergadering. De agenda vind u klik hier 

december 2021

Hierbij de nieuwe link naar de gemeente site het gaat vooral over beleid mbt terrassen.

26 july 2021

 

De dorpsraad keeg van de gemeente een bericht over de nieuwe subsidieronde van de Provinciale Impuls Wonen,  Het volledige bericht kunt u lezen ( let op datum voor 15 september)  door op de volgende verwijzing te klikken . Klik hier 

 

5 mei 2021

Vandaag kreeg de dopsraad een mail over hoe wij op Schouwen-duiveland bewuster en beter kunnen omgaan met energie. Eigenlijk werd er gevraagd naar mensen die het leuk vinden om daar mee bezig te zijn. Daarom is de vraag gesteld om het artikeltje met zoveel mogelijk mensen te delen. Het staat nu op deze site en als u Hier Klikt dan kunt u het lezen .

10 april 2021

In de wereldregio stond een artikelte over digitale mogelijkheden om met gemeente van gedachten te wisselen over de omgeving van Scharendijke. Via volgende link komt u er op, (Omgevingsvisie Scharendijke)

 5 februari 2021

Weer een leuk nieuwtje, speciaal voor de kinderen van Scharendijke. (Klik hier en lees verder)

28 december 2020 Nieuws voor ouders van schoolgaande kinderen

In December heben ouders een nieuwsbrief ontvangen rondom de Regioschool in de Westhoek met daarin een link naar een vragenlijst. Heeft u de lijst nog niet ingevuld ? Dat kan nog . Hierbij nogmaals de link  https://forms.gle/Kzi4Ar4Mi78zu2VcA

4 no vember 2020 Op de site van de Gemeente , waarop de voortgang van de projecten in de diverse dorpen wordt bijgehouden, staat een nieuwe versie voor Scharendijke. Via de volgende link kunt daar naar toe.   https://dorpsvisiescharendijke.nl/node/11

11 oktober 2020 Openbare Dorpsraadvergadering 13 oktober gaat niet door.

We hebben zojuist onderstaand bericht uitgestuurd aan de mensen die zich hebben aangemeld:

U heeft zich aangemeld voor de openbare dorpsraadvergadering van aanstaande dinsdag 13 oktober. Het risicoprofiel van de ontwikkeling rondom het  Coronovirus is helaas zodanig hoog dat wij genoodzaakt zijn de vergadering te annuleren, wij beraden ons op een digitale variant over enige tijd. Dank voor uw aanmelding en blijft u ons s.v.p. volgen.

met vriendelijke groet namens de dorpsraad Scharendijke e.o.

 Click hier voor de agenda van de dorpsraadvergadering die niet door kan gaan zie hierboven..

5 oktober 2020

Healas moeten wij de TUINTJES-rommelmarkt op 10 oktober wegens de slechte weersvoorspelling niet door laten gaan, Heel jammer want het was en is een goed inititatief. Maar "wat in het vat zit verzuurd niet"  Het idee is nu om te kijken of we in het voorjaar 2021 het opnieuw kunnen organisren. Met dank aan de initiatief nemers .

5 oktober 2020

Een van onze inwoners heeft de Provincie aangeschreven over de Recreatieverdeelweg. En kreeg heel netjes antwoord ,waarvan hij ons een kopie zond ter informatie . Waarvoor dank.. Samengevat kwam het antwoord op het volgende neer: De provincie wil in eerste kwartaal de aanbesteding doen, mits de behandeling van het onderzoek voor de natuurvergunning positief is. Daarna zal de weg eind 2021 gerealiseerd zijn. Daarnaast zal de gemeente Schouwen Duiveland de Elkerzeeseweg en Kuijerdamseweg (binnen bebouwde kom) inrichtingsmaatregelen nemen om de het snelheidsregime van 30 km per uur mogelijk te maken . Zo ook, staat er vermeld, geldt dat voor de Boutlaan. 

 

 

 

 

Adres: Stichting Dorpsraad Scharendijke

Klaverstraat 13

4322 CG Scharendijke

Tel.: 0111-671296 / 0612939273

dorpsraadsd@zeelandnet.nl

 

 

 naam plaatsen.jpg

   

 

top