Sitemap   Printversie  

scharendijke.info

Menu

Home > Toerisme > Activiteiten

Activiteiten

 Sport:

Padel ontstond in 1969 in de Mexicaanse badplaats Acapulco. De bedenker van padel, Enrique Corcuera, was een rijke zakenman. Hij had thuis niet genoeg plaats om een tennisterrein aan te leggen, dus bedacht hij een soortgelijke sport. Hij bakende een terrein van tien bij twintig meter af met drie tot vier meter hoge muren. Een net scheidde beide zijden. Aangezien het veld kleiner was, bedacht hij dat het ook beter zou zijn om met een kleiner racket te spelen.

In de jaren zeventig belandde de sport ook in Spanje, waar in 1974 de eerste Europese padelclub werd opgericht. Het is in Spanje na voetbal de populairste sport met meer dan vijf miljoen beoefenaars. Via Spanje veroverde de sport de rest van Europa. Het is één van de snelst groeiende sporten ter wereld, met wereldwijd al meer dan tien miljoen beoefenaars. In Nederland zijn er inmiddels al zo'n honderd banen aangelegd.

Padelbaan Scharendijke

 padel.jpg

Nieuws

 

Laatste nieuwtje:  Gisteren 14 november heeft de gemeenteraad een voor ons belangrijk besluit genomen. We hebben het dus voor elkaar gekregen dat de herinrichting van de Dorpsstraat in plaats van pas in 2024 nu direct aansluitend na de realisatie bouw van Boogert gaat plaats gaat vinden. De verwachting is dat dit voorjaar 2021 zal zijn.

 

 

Wellicht heeft u al uit de krant vernomen dat onlangs is gestart met een parkeerenquête voor Zierikzee.Een groot deel van de bewoners van Schouwen-Duiveland komt echter om allerlei redenen in Zierikzee. Daarom heeft de gemeente de enquête zó ingericht dat deze vanuit verschillende “rollen” kan worden ingevuld. Er kan een keuze worden gemaakt voor bewoner van Zierikzee, ondernemer,  medewerker of bezoeker (sociaal of boodschappen). Het is daarom voor van groot belang dat alle bewoners van Schouwen-Duiveland in de gelegenheid worden gesteld om de enquête in te vullen. Daarom ook hecht de gemeente grote waarde aan om de enquête onder de aandacht te brengen van de achterban, en is gevraagd om de enquete op onze website door te geven

 

U vindt de enquête hier http://bit.ly/Parkerenzierikzee

 

 

 

ANDER NIEUWS IS: Helpende handen voor ouderen en andere die hulp nodig hebben:   lees verder.... ( of bel direct Jan Herschbach 06-48035780)

 

DORPSVISIE : Lees verder

 

Adres: Stichting Dorpsraad Scharendijke

Klaverstraat 13

4322 CG Scharendijke

Tel.: 0111-671296 / 0612939273

dorpsraadsd@zeelandnet.nl

 

 

 naam plaatsen.jpg

   

 

top