Nieuws

Februari 2023

op 3 februari zal het beeldje van het hondje Blasz worden onthuld. Rond 2 uur is de inolop en om half drie is de onthulling door de burgemeester . Veel aandacht is er al geweest in de media en ook wordt er in het Watersnoodmuseum  een permanent verhaal bewaard. OP deze site zal er een aparte bladzijde komen met de nodige informatie . De totstandkoming ,de kunstenares en de sponsors worden daar vermeldt.

Januari 2023

Wij willen het bericht dat Gemeente stuurde graag onder de de aandacht brengen.

De Gemeente schreef het volgende:  "Wil jij ook gratis je energieverbruik omlaag en je comfomt omhoog? Guus van Energie Team Schouwen-Duiveland helpt je graag Meldje direct aan voor gratis hulp via energiekzeeland.nl/energieteam-schouwen-duiveland/. "

December 2022

Heeft u wateroverlast of overlast door hitte?

Het klimaat verandert. Dat merken we ook op ons eiland. De zomers zijn heter en langere periodes van droogte worden afgewisseld met korte periodes van veel regen. Tussen 2023 en 2028 gaat de gemeente onderhoudswerkzaamheden aan het riool uitvoeren. Ze doen dit op veel plekken op het hele eiland. Ze willen dit moment ook gebruiken om te kijken of ze op bepaalde plekken nog meer en/of andere maatregelen kunnen nemen. Juist omdat op die plekken al overlast ervaren wordt van het veranderende klimaat. Natuurlijk onderzoekt de gemeente of het rioolstelsel en de afvoer van het water nog goed werkt. Maar uw ervaringen zijn ook belangrijk. Hiermee helpt u de gemeente om een nog beter beeld te krijgen van de situatie ter plaatse. Zo kan de gemeente nog beter bepalen waar of en waar op het eiland extra maatregelen nodig zijn. Vult u daarom deze vragenlijst in

6 juni 2022

Hier weer een paar nieuwe informatie berichten. Ten eerste de nieuwe statuten van de dorpsraad. Deze zijn te vinden onder het kopje Documenten. Verder is er een folder over de schouwse stranden Deze is de moeite waard om te lezen, de link er naar toe treft u hier bij aan, Klik hier 

17 Mei 2022

Het is eindelijk zover op 24 mei is er weer een openbare dorpsraadvergadering. De agenda vind u klik hier 

April 2022

Hierbij de link naar de laatste update van de gemeente site.

december 2021

Hierbij de nieuwe link naar de gemeente site het gaat vooral over beleid mbt terrassen.

26 july 2021

De dorpsraad keeg van de gemeente een bericht over de nieuwe subsidieronde van de Provinciale Impuls Wonen,  Het volledige bericht kunt u lezen ( let op datum voor 15 september)  door op de volgende verwijzing te klikken . Klik hier 

 

5 mei 2021

Vandaag kreeg de dopsraad een mail over hoe wij op Schouwen-duiveland bewuster en beter kunnen omgaan met energie. Eigenlijk werd er gevraagd naar mensen die het leuk vinden om daar mee bezig te zijn. Daarom is de vraag gesteld om het artikeltje met zoveel mogelijk mensen te delen. Het staat nu op deze site en als u Hier Klikt dan kunt u het lezen .

 

10 april 2021

In de wereldregio stond een artikelte over digitale mogelijkheden om met gemeente van gedachten te wisselen over de omgeving van Scharendijke. Via volgende link komt u er op, (Omgevingsvisie Scharendijke)

10 februari 2021

Strooiplan. De Gemeente heeft een zogenaamd Gladheidsbestrijdingsplan Klik hier. Verder is er bij de Gemeente ook een strooiplan waar de wegen op staan die wel of niet gestrooid worden. Klik hier

 

5 februari 2021

Weer een leuk nieuwtje, speciaal voor de kinderen van Scharendijke. (Klik hier en lees verder)

Eerste nieuw 2021

Allereerste een gezond 2021

Ontvang tijdelijk circa 90 euro voor het verduurzamen van uw eigen woning met de Regeling Reductie Energieverbruik (RRE). De RRE is een tijdelijke subsidieregeling die je helpt bij het zetten van de volgende stap in de verduurzaming van je eigen woning. Of u nu persoonlijk advies wil, concreet energie wil besparen of inzicht wil in uw energieverbruik- of verlies. Hierbij een aantal documenten die mogelijkheden bieden, Document app. Document CV , Document Coach, Document advies, Document monumenten paspoort.

 

28 december 2020 Nieuws voor ouders van schoolgaande kinderen

In December heben ouders een nieuwsbrief ontvangen rondom de Regioschool in de Westhoek met daarin een link naar een vragenlijst. Heeft u de lijst nog niet ingevuld ? Dat kan nog . Hierbij nogmaals de link  https://forms.gle/Kzi4Ar4Mi78zu2VcA

 

 

 

21  2020  SPECIAAL VOOR DE KINDEREN VAN SCHARENDIJKE 

Ja in dit rare corona jaar is hij toch gekomen. Sinterklaas is er gelukkig  weer. Kijk via onderstaand filmpje hoe hij arriveerde.   https://youstua.be/EIxHXfDI-u0

 

 

4 november 2020 Op de site van de Gemeente , waarop de voortgang van de projecten in de diverse dorpen wordt bijgehouden, staat een nieuwe versie voor Scharendijke. Via de volgende link kunt daar naar toe.   https://dorpsvisiescharendijke.nl/node/11

11oktober 2020Openbare Dorpsraadvergadering 13 oktober gaat niet door.

We hebben zojuist onderstaand bericht uitgestuurd aan de mensen die zich hebben aangemeld:

U heeft zich aangemeld voor de openbare dorpsraadvergadering van aanstaande dinsdag 13 oktober. Het risicoprofiel van de ontwikkeling rondom het  Coronovirus is helaas zodanig hoog dat wij genoodzaakt zijn de vergadering te annuleren, wij beraden ons op een digitale variant over enige tijd. Dank voor uw aanmelding en blijft u ons s.v.p. volgen.

met vriendelijke groet namens de dorpsraad Scharendijke e.o.

5 oktober 2020

Healas moeten wij de TUINTJES-rommelmarkt op 10 oktober wegens de slechte weersvoorspelling niet door laten gaan, Heel jammer want het was en is een goed inititatief. Maar "wat in het vat zit verzuurd niet"  Het idee is nu om te kijken of we in het voorjaar 2021 het opnieuw kunnen organisren. Met dank aan de initiatief nemers .

5 oktober 2020

Een van onze inwoners heeft de Provincie aangeschreven over de Recreatieverdeelweg. En kreeg heel netjes antwoord ,waarvan hij ons een kopie zond ter informatie . Waarvoor dank.. Samengevat kwam het antwoord op het volgende neer: De provincie wil in eerste kwartaal de aanbesteding doen, mits de behandeling van het onderzoek voor de natuurvergunning positief is. Daarna zal de weg eind 2021 gerealiseerd zijn. Daarnaast zal de gemeente Schouwen Duiveland de Elkerzeeseweg en Kuijerdamseweg (binnen bebouwde kom) inrichtingsmaatregelen nemen om de het snelheidsregime van 30 km per uur mogelijk te maken . Zo ook, staat er vermeld, geldt dat voor de Boutlaan.    

 

 27 augustus 2020

Ja eindelijk weer eens iets leuks te melden. OP 10 oktober organiseert Scharendijke een TUINTJES-Rommelmarkt. Nee wij organiseren dat met elkaar. Lees bijgaande flyer en meldt u aan (tuintjesmarktscharendijke@gmail.com) . Trouwens het idee is ontstaan naar aanleiding van andere dorpen waar dit een groot succes is geworden. In deze tijden van corona dachten wij namelijk "je kan toch nog wel wat leuks doen". Lees de flyer click hier

 

 

15-5

Onderzoek naar Toekomstdroom jonge mensen 

Tussen de 18 en 30 jaar en woonachtig in Zeeland? Dan ben ik naar jou op zoek! Mijn naam is Maarten Koreman en ik werk als onderzoeker bij de TU Delft. Ik ben bezig met een onderzoek naar de toekomstdromen van jonge Zeeuwen. Dit als onderdeel van het Europese onderzoeksprogramma Ruralization (https://ruralization.eu). 

Wij doen onderzoek naar hoe jonge mensen de toekomst zien. Waar en hoe wil je in de toekomst wonen? Wat voor werk wil je gaan doen? Wat staat het bereiken van je droom in de weg? En is hier iets aan te doen? Hierover hebben wij een vragenlijst en willen we graag een paar korte vragen stellen. Met jouw geanonimiseerde antwoorden gaan we naar de politiek om te kijken wat zij kunnen verbeteren om jullie wensen beter te laten uitkomen. Zo kunnen je antwoorden helpen om je eigen situatie uiteindelijk te verbeteren!

 Door onderstaande vragenlijst in te vullen doe je mee aan het onderzoek:

 https://tudelft.fra1.qualtrics.com/jfe/form/SV_a3pX1bRcflpfQMZ

3-4

Vandaag bericht ontvangen over de afsluiting van de elkerzeese weg ter hoogte van molen de lelie richting Elkerzee beide richtingen op 7,8,9 april. Zie bijgaand document click hier

27-3

Mogelijk nieuws voor ondernemers.

 

Dockwize heeft initiatief genomen de Zeeuwse ondernemers te helpen bij het innoveren en digitaliseren van hun onderneming, om zo het hoofd boven water te houden. Daarom hebben wij vandaag i.s.m. de Provincie Zeeland het online platform ikmoetdigitaal.nl gelanceerd. Hier kunnen ondernemers terecht met vragen die ze kunnen stellen in de chat die 5 dagen per week van 9:00 uur tot 17:00 uur bemand wordt door onze specialisten. Dit kost hen niets Naast de chatfunctie bundelen we ook relevante informatie van andere bedrijven en instanties en we geven ondernemers inzicht in hoe ondernemers op lange termijn hun business kunnen inrichten. De chat wordt bemand door onze experts die snappen hoe je nú kunt innoveren, maar ook zelf ervaringsdeskundige zijn op het gebruik van digitale kanalen en daarin kunnen adviseren.

 

https://www.dockwize.nl/nieuws/236-ikmoetdigitaal-nl-helpt-ondernemers-met-digitale-groei-en-innovatie-tijdens-de-crisis

 

20-3

Vandaag het volgende persbericht ontvangen Click hier en tevens een document voor restaurants met betrekking tot het afhalen Click hier.

 

19-3

Bericht van de burgemeester van Schouwen Duijveland Click hier. 

 

16-3  Corona nieuws

Bericht:

De openbare vergadering gepland op 7 april is tot nader orde  uitgesteld  een nieuwe datum wordt zodra mogelijk gecommuniceerd.

15-3 Corona nieuws

Bericht: 

 

Naar aanleiding van de richtlijnen van de regering zijn wij genoodzaakt met onmiddellijke ingang de deuren van dorpshuis De Putmeet te sluiten.

 

Ook vaste gebruikers kunnen tot nader order niet meer terecht!

 

 

 

14-3  Corona nieuws

De geplande openbare vergadering is onder voorbehoud van het verloop van de maatregelen die genomen worden mbt het Coronavirus.

Ook het openblijven van de Putmeet is op het moment  nog niet aan de orde voor de vaste gebruikers. Als het nodig is zal de dorpsraad in overweging nemen om ook het Dorpshuis voor een bepaalde periode te sluiten. Overleg met de burgermeester is er continue.

 7-3

 

 NAPOLEONSCHUUR

Op verzoek is alle informatie omtrend de Napoleonschuur op deze site gezet en is er tijdelijk een aparte pagina voor gemaakt. In de toekomst verplaatsen wij dat weer naar de gechiedenis pagina. Het gaat er nu om iedereen in staat te stellen alle informatie die er is terug te kunnen lezen . Als voorbeeld hieronder twee plaatjes van een schuur die elders is opgeknapt. Veel leesplezier op de pagina NAPOLEONSCHUUR 

 Voorbeeld

      

 

Ouder nieuws

Zoals bekend en misschien ook wel niet, komt in principe op de eerste dinsdag van de maand de dorpsraad bijeen. Soms kort, soms wat langer en bespreken wij de lopende zaken met elkaar. Zo ook op 7 januari 2020. Hieronder een heel korte impressie van de belangrijkste punten die op tafel kwamen.

Voortgang  dorpsstraat :

De wethouder heeft een gesprek gehad met de heer Boogert. Naar aanleiding van het gesprek is een raadsbrief verschenen ( zie ook raadsstukken gemeente). In de week van 13 januari komt er een informatieavond voor omwonenden om ze in te lichten welke consequenties de bouwactiviteiten voor hen betekenen. De bouw begint nl. binnenkort.

De recreatie verdeelweg:

Ligt on-hold ivm stikstof- en natuurproblematiek. 

Project de Napoleonschuur:

Hier is op tijd bij de wethouder een plan ingediend en de reactie van haar was "Ik ga het rapport bestuderen en kom in de 2e week van januari met een voorstel over de procedure”. 

Dorpsvisie:  

Plannen mbt Bethlehemkerktuin en het Bethlehemplein zijn in het definitieve fase beland. In de begroting is voor de kerktuin geld gereserveerd. Uitvoering van de plannen voor het plein gebeuren (als het mogelijk is) aansluitend aan de uitvoering van de kerktuin. Hiervoor dient geld te worden gereserveerd in de volgende begroting. Eerste activiteiten starten in 2020 maar hoofdzakelijk in 2021. In de eerste openbare vergadering zal er een presentatie volgen.

Penningmeesterschap:

Er heeft zich 1 kandidaat gemeld voor de opvolging van Chris Jordan. Er heeft een gesprek plaatsgevonden en deze kandidaat wordt voorgedragen in de eerstvolgende openbare vergadering.

Putmeet : 

Voor de opvolging van het dagelijks beheer van de Putmeet (Stephany is er per 1 januari mee gestopt) wordt gezocht naar een structurele oplossing maar tijdelijk zal Rob Vernooij samen met de dorpsraad ad interim de lopende zaken waarnemen. Dat waren de belangrijkste punten.

 Voorlopig schema besloten vergaderingen 2020  4 februari , 10 maart, 12 mei , 9 juni . Openbare vergaringen 7 april en 13 oktober

 

 

ANDER NIEUWS IS: Helpende handen voor ouderen en andere die hulp nodig hebben:   U kunt bellen 0644010506 of eerst even kijken naar de flyer. Click hier

 

DORPSVISIE : Lees verder ( zodra nieuwste versie komt wordt deze geplaatst)